0
изнајмување led ѕид

Резолуцијата на LED екранот има многу врска со јасноста на сликата на прикажување, но многу корисници не знаат како да ја пресметаат резолуцијата на LED екранот. Денес, ајде да го следиме производителот во Шенжен за да погледнеме, и ајде да користиме вистински случаи за да покажеме:

Резолуцијата на LED екранот во целосна боја обично се однесува на пикселите на екранот со LED дисплеј. На пример, ни треба P4 LED екран со целосна боја на 48 квадратни метри, со должина од 8 метри и ширина од 6 метри, Ова е резолуцијата. Во целост, има 3000000 пиксели. Може да се каже дека резолуцијата е многу висока;

Бидејќи точките, линиите и површините на екранот се составени од пиксели, колку повеќе пиксели лед екран може да се прикаже, толку порафинирана ќе биде сликата, и повеќе информации може да се прикажат во истата област на екранот. Затоа, резолуцијата е многу важен показател за перформансите на LED екранот. Целата слика може да се замисли како голема шаховска табла, а резолуцијата се изразува со бројот на вкрстени хоризонтални линии и вертикални линии, Овој пресек е бројот на светла на екранот;
Горенаведеното е методот на пресметка на резолуцијата на LED дисплејот со целосна боја. Се надевам дека оваа статија може да ви помогне

Едношалтерско решение за ЛЕР видео wallидни контролери и додатоци, од предводена видео процесор ,картички на испраќачот, примање картички за напојување и LED модули.

Претплатете се

Претплатете се на нашиот најнов билтен за технолошки екран со дисплеј и добијте бонуси за следното купување

  Авторски права © 2020 | Сите права се задржани !

  0
   0
   Вашата кошничка
   Вашата количка е празнаВрати се во продавница