0
изнајмување на мобилни LED екрани

Ерата на мало растојание не е добро разбрана од многу луѓе, но тоа е нов концепт кој се појави во технолошкиот развој на индустријата за LED екрани. Со развојот на технологијата на LED дисплеј екран, појавата на “ера на мали терени” на LED дисплеј екрани реши многу проблеми со тесно грло во развојот на индустриите.

P1.25 LED дисплеј со мал чекор производите имаат високи цени и голем профит, а лесно се решава проблемот со нискиот бруто-добив кој ја мачи индустријата; Мал простор може да се комбинира со концепти како допир, голо око 3D, интелигентни апликации, и контрола на репродукција на облак за да се надмине тешката хомогенизација на индустриските производи; Заробени од индустриски атрибути, пазарот на LED екрани е тесен, а обемот на претпријатијата не може да расте. Сепак, малото растојание не само што ги проширува полињата за примена на LED дисплеите, но има и надеж за влез на цивилниот пазар. Друга работа е дека ЛЕР компании, кои следеа зад странските гиганти, конечно застанат исправени и го преземаат водството во нивните странски колеги на мала дистанца.
Со континуирано подобрување на целокупното ниво на технологија за микро склопување во Кина, растојанието од центарот до центарот на пикселите на внатрешните екрани со висока густина продолжува да прави откритија, а растојанието од центарот до центарот на пикселите на внатрешните LED екрани влезе во ерата од 1xmm.
Во однос на апликациите на отворено, подобрувањето на технологијата за пакување со LED пакување на површината и подобрувањето на нивото на заштита на надворешниот модул ги скрши оковите од централното растојание од 10 мм пиксели во надворешните LED екрани со целосна боја. Граничната вредност на растојанието од центарот на пикселите постојано се освежува, и на пазарот се применети надворешни големи екрани во боја со централно растојание од пиксели од 5,xmm.
Додека LED екраните влегуваат во “мала ера”, се појавија нови трендови и во индустрискиот развој.
1. Малите ЛЕД екрани ќе станат мејнстрим апликација на внатрешните и надворешните пазари. Екраните со ЛЕД со мал чекор се однесуваат на LED екрани со висина помала од p2,5. Тие користат технологија за контрола на точка на ниво на пиксели за да постигнат обновување и униформност на осветленоста и бојата на единиците за пиксели на екранот.
Бидејќи 2010, конкуренцијата за конвенционалните LED дисплеи е особено жестока, а ценовните војни речиси ги зафатија основните профити на претпријатијата. Како резултат, различни пазари во развој се развија брзо, со извонредни перформанси во медиуми на отворено, индустријата, налепници за надворешна површина, и екрани во специјална форма. Меѓу нив, LED дисплеите со мал чекор со висока густина станаа најпопуларни производи во индустријата.
Во моментов, профитната маржа на LED дисплеите со мал чекор е релативно изобилна, и тие исто така имаат голем развоен потенцијал во полињата со висока класа како што е мониторингот, команда, закажување, и конференции, со добри идни перспективи.
2. Како да се намали густината на струјата е клучот за успехот или неуспехот на LED дисплеите во полето за осветлување. Со цел да се добијат производи за осветлување со висока осветленост, Производителите на терминални апликации генерално избираат да користат “чипови со висока густина на струја”.

Сепак, бидејќи апликациите за LED дисплеј влегуваат во ерата на мало растојание, соодветната LED густина на струјата е токму спротивна. Ова е главно затоа што во однос на апликациите на екранот за прикажување, квалитетот на производот не е подобар од чиј екран е посветол, но чиј екран е потемен, толку темно што нема да предизвика иритација на човечкото око во затемнети средини

Едношалтерско решение за ЛЕР видео wallидни контролери и додатоци, од предводена видео процесор ,картички на испраќачот, примање картички за напојување и LED модули.

Претплатете се

Претплатете се на нашиот најнов билтен за технолошки екран со дисплеј и добијте бонуси за следното купување

  Авторски права © 2020 | Сите права се задржани !

  0
   0
   Вашата кошничка
   Вашата количка е празнаВрати се во продавница