0
P16 LED мрежен екран (1)

Повратот на инвестицијата на комерцијални LED екрани на сцената е значајна, а нивната профитабилност главно зависи од локацијата на инсталацијата, популарност, и локално економско ниво на потрошувачка на екранот. Генерално, LED дисплеите можат да се повратат по околу шест месеци.
Во денешно време, Цените на LED екранот се намалуваат, а инвестициските трошоци се намалуваат, но таксите за рекламирање стануваат повисоки. Придобивките од надворешните LED екрани најверојатно ќе продолжат да растат.

Како да изберете соодветен комерцијален LED екран на сцената? Пред три години, многу луѓе знаеја дека P16 има висок однос на трошоците за перформанси, и во 60 квадратни метри, пикселите беа сосема доволни за да ги задоволат барањата. Но, со значителното намалување на цената на P10 екраните на отворено со целосна боја во последните две години, предноста на рентабилноста на P16 веќе не е многу очигледна.
Врз основа на моменталната развојна состојба, се препорачува серијата P10 со целосна боја за 60 квадратни метри надворешни LED екрани. Секако, за клиенти со ниски барања за пиксели, P16 е исто така добар избор.
Кои се предностите на комерцијалните LED екрани на сцената што ги прават толку популарни? Ајде да погледнеме заедно:
Со усвојување на ефикасен систем за пренос со оптички влакна, доцнењето на сигналот предизвикано од долгите растојанија на пренос е ефективно намалено, обезбедување конзистентна репродукција на слики.
Рекламната содржина на комерцијалните LED екрани на сцената може да се промени во секое време и да се прикаже на различни клиенти 24/7.
Опремен со двоен мрежен кабел за топла резервна копија, два компјутери истовремено контролираат еден екран. Кога еден компјутер ќе наиде на проблем, другиот компјутер автоматски го презема за да се осигура дека екранот работи правилно.
Опремен со фотосензитивен систем за контрола, автоматски ја прилагодува осветленоста на екранот според промените на внатрешното и надворешното светло, што е заштеда на енергија и еколошки, значително ги намалува вашите оперативни трошоци.
Високата стапка на освежување и високата сива скала го прават LED екранот пореален, исполнување на барањата за висок визуелен квалитет за комерцијална употреба.

Сите информации за приказот може да се контролираат од далечина на мрежа, а информациите за екранот може лесно да се сменат со само еден клик на глувчето, со што се постигнува кластерирање на мрежи за прикажување реклами во градовите и регионите.
Поддржете ја функцијата за контрола на мрежата, што ви овозможува да ги контролирате екраните на неколку градови на едно место и да ја менувате содржината што сакате да ја репродуцирате во секое време.
Опремен со систем за мониторинг на животната средина, што ви овозможува да ја знаете работата на екранот во секое време и каде било.

Едношалтерско решение за ЛЕР видео wallидни контролери и додатоци, од предводена видео процесор ,картички на испраќачот, примање картички за напојување и LED модули.

Претплатете се

Претплатете се на нашиот најнов билтен за технолошки екран со дисплеј и добијте бонуси за следното купување

  Авторски права © 2020 | Сите права се задржани !

  0
   0
   Вашата кошничка
   Вашата количка е празнаВрати се во продавница