0

Безжичен LED екран е нов тип на информативни медиуми кој е широко прифатен од социјалните групи уште од своето деби. Нејзините “мобилен” Карактеристиките на прикажување и мрежна дисеминација на информации беа високо пофалени од рекламната индустрија, станувајќи нов тип на рекламни медиуми.

Според користената технологија, може да се подели на методи за безжична комуникација како што е WLAN, GRPS (WCDMA), итн.
1: Во ситуации кога има згради, растенијата, улици, итн. кои се незгодни или не можат да се поврзат:
Овој тип на екран е претежно екран во боја со средна големина кој бара дисеминација на информации во реално време. За овој тип на приказ на екранот, доколку условите дозволуваат, Ви препорачуваме прво да го користите методот на WLAN комуникација за овој безжичен LED екран. Ова е затоа што, во споредба со комуникацискиот метод на GRPS, WLAN бара само имплементација на безжична мрежна картичка. Цената е многу ниска, и нема потреба од дополнителни сообраќајни такси во подоцнежна фаза.
2: Повеќе LED екрани лоцирани на различни локации бараат унифицирано управување, централизирано ослободување, и незгодно жици:
Оваа апликација најчесто се наоѓа во училиштата, јавните институции, владини ресори, улици, итн. На пример, LED екраните од двете страни на патот Шангај Zhunhai имаат по еден LED екран на секои десет метри, а целата улица има стотици екрани, кои се менаџираат подеднакво. Овој тип на екран е погоден за GPRS комуникација поради неговата оддалеченост од контролниот центар.
3: Мобилен LED екран:
Најтипична апликација се екраните на автомобилот, особено LED дисплеи во такси. Поради LED дисплејот постојано се движи со движењето на автомобилот и потребата за централизирано управување, жици е малку веројатно. Овој безжичен LED екран бара употреба на метод на комуникација GPRS.
Безжичните LED дисплеи најчесто се користат во синхрони контролни системи преку WLAN, додека асинхроните контролни системи главно се користат во GPRS.
Вообичаени сценарија за инсталација:
1. Безжично ослободување на информации за одборот
Инсталирајте безжични LED екрани на возила што работат како автобуси и градски такси, за објавување комерцијални информации, информативни соопштенија, вести од градот, временски прогнози, условите во сообраќајот, итн.
2. Безжично ослободување на метеоролошки информации
Инсталирајте безжични LED екрани во зградите, хотели, ресторани, станбени области, селата, итн., да објават метеоролошки информации,
Информации за предупредување за катастрофи, итн
3. Безжично ослободување на информации за сообраќајот
Инсталирајте безжични LED екрани на сообраќајните раскрсници, влезови на паркинг, и паркинг платформи за објавување информации за состојбата на патиштата, паркинг места, и привремени соопштенија за автобуси, со цел ефикасно насочување на сообраќајот и пешачкиот тек.
4. Безжично ослободување на информации за надвратната страна
Инсталирајте безжични LED екрани на влезовите на продавниците, влезови на супермаркети, лоби, и полици за лансирање на нови производи, промовирање на попусти, обезбедување на водичи за купување, обезбедување информации за понудата и побарувачката, трендовите на цените, препораки на трговецот, и честитки за клиентите, станувајќи мост за размена на информации меѓу трговците и клиентите
5. Безжично објавување на видео информации
Инсталирање безжични LED екрани во раздвижените населби, автобуски постојки, сообраќајни раскрсници и други густо населени места, користејќи ги за комерцијално рекламирање, емитување вести, временска прогноза, филмско и телевизиско прогнозирање, берзанските трендови, спортски информации, благосостојба, фудбал, воведување на услуги, итн., е одличен носител за апликации за медиумски вести

Едношалтерско решение за ЛЕР видео wallидни контролери и додатоци, од предводена видео процесор ,картички на испраќачот, примање картички за напојување и LED модули.

Претплатете се

Претплатете се на нашиот најнов билтен за технолошки екран со дисплеј и добијте бонуси за следното купување

  Авторски права © 2020 | Сите права се задржани !

  0
   0
   Вашата кошничка
   Вашата количка е празнаВрати се во продавница