0
LED видео со висока осветленост

Кинеските LED екрани претрпеа историска пресвртница на меѓународниот пазар, при што извозот достигнува над 80%. Податоците покажуваат дека кинеските ЛЕД екрани навлегоа во меѓународната арена и се разгледуваат од корисници ширум земјата. Значи, и покрај големите податоци за извозот, ги има многу помалку водени рекламни компании и производи кои навистина можеме да ги извезуваме под сопствен бренд. Која е причината зад ова? Ова е прашање што вреди да се размислува. Она што го подобруваме не е само квалитетот, но уште поважно, идеи за нови производи и технолошки иновации. Леи Линг ги прикажува и споделува со сите клучните проблеми:

1、 Дали извозната предност значи предност во трошоците
По производството на екрани во цела боја во Шенжен, Кина, развојот на индустријата за LED екрани стана сè попросперитетен. Според податоците од огранокот за апликации за LED дисплеј на кинеската асоцијација за индустрија за оптика и оптоелектроника, годишниот обем на продажба на кинескиот пазар на апликации за LED дисплеј достигна 25.3 милијарди јуани оттогаш 2012, зголемување на 15% во споредба со 2011. Брзиот развој на индустријата доведе до зрел и целосен систем за поддршка на индустриски синџири, истовремено забрзувајќи го производниот импулс.
2、 Развојот на технологијата на екранот на екранот носи нови идеи
Во моментов, нивото на технологија на LED екраните дома и во странство е извонредно и иновативно, туркање на технологијата на повисоко ниво. На пример, основните компоненти и клучните компоненти на LED екраните постојано се подобруваат во последниве години, обезбедување важна техничка поддршка за технолошкиот напредок на LED екраните. Континуираната иновација на производите за примена на LED дисплеј, исто така, донесе целокупно подобрување на техничкото ниво на кинеската индустрија за LED дисплеј.
3、 Странскиот пазар е огромен, но има и многу предизвици.
Иако LED екраните имаат широк опсег на апликации и имаат широк спектар на сценарија на глобалниот пазар. Според податоците, глобалниот пазар на LED екрани со целосни бои ќе одржи сложена стапка на раст од 30.43% од 2010 до 2014. Се очекува дека големината на пазарот ќе се зголеми на 9.55 милијарди американски долари, еквивалентно на приближно 60 милијарди кинески јуани, од страна на 2014.
4、 Тековната состојба на извозот на LED екранот, со предности на претпријатијата карактеристични за индустријата.
Развојот на извозниот бизнис со ЛЕД екрани создаде добри профитни маржи и репутација во странство за домашните претпријатија за производство на екрани.
5、 Главниот конкурент не се другите, туку самиот себе
Иако има многу претпријатија во Кина кои извезуваат независни брендови и производи на LED екрани во светот, секако, во споредба со некои големи странски претпријатија, нивната сила изгледа слаба. Главната причина е што Кина често се фокусира на имитација, но ја занемарува иновативноста, истражување и развој на брендот, и управување со пазарните иновации. Во споредба со компаниите во САД и Европа, Кинеската индустрија за LED екрани е сè уште многу добра во Азија.
Во краток преглед, со цел кинеските претпријатија со ЛЕД екрани да имаат меѓународна конкурентност и да истражуваат повеќе врвни и брендирани меѓународни пазари, тие мора да ја продлабочат свеста за брендот, зајакнување на управувањето со квалитетот на производите, обрнете внимание на промените на меѓународниот пазар, и навремено да ги приспособат своите извозни стратегии. Посебно сега, флуктуацијата на девизниот курс на јени, исто така, има одредено влијание врз работењето на компанијата. Ова, исто така, може да донесе неповолни фактори за претпријатијата поради континуираната значајна апрецијација на RMB во иднина, што ќе ги ослаби оперативните резултати на компанијата и сериозно ќе влијае на нејзините деловни перформанси и профит. Во краток преглед, ја зајакнавме сопствената градба, ја оптимизиравме нашата внатрешна структура за управување, го подобривме квалитетот на производството, и строго се придржувавме до стратегијата на нашиот бренд. Ние веруваме дека кинеските претпријатија со LED екрани можат да одат подалеку и подобро.

Едношалтерско решение за ЛЕР видео wallидни контролери и додатоци, од предводена видео процесор ,картички на испраќачот, примање картички за напојување и LED модули.

Претплатете се

Претплатете се на нашиот најнов билтен за технолошки екран со дисплеј и добијте бонуси за следното купување

  Авторски права © 2020 | Сите права се задржани !

  0
   0
   Вашата кошничка
   Вашата количка е празнаВрати се во продавница