0
LED осветленост на екранот

Во процес на одобрување големи ЛЕД билборди, Шенжен, исто така, има строги ограничувања за областите и патните делови што треба да се постават. На пример, LED билбордите не треба да бидат премногу блиску до станбени области и генерално треба да одржуваат растојание од најмалку 20 метри од спротивната станбена површина. LED билборди не треба да влијае на сообраќајот, не треба да гледа директно на раскрсниците, а на големите билборди потоа треба да им се намали осветленоста 10 попладне.

Што е светлосно загадување?
Осветленоста на сончевата светлина е 2000 ЦД (ЦД е параметарот на осветленоста, наречени лумени), што надминува двојно поголема осветленост на сончевата светлина. Кога се гледа директно, човечкото око може да се чувствува непријатно. Меѓународниот стандард за осветленост за надворешни LED дисплеи е 5000CD, а над 5000 ЦД се дефинира како светлосно загадување.
Известено е дека не постои унифициран правен стандард за осветленоста на надворешните LED екрани во Кина, но генерално прилагодувањето на осветленоста на 5500CD е најпогодно, и најдобро е да не надминува 6000CD.
1、 Усвојување систем за прилагодување на осветленоста што може автоматски да се прилагоди од системот
Светлината на околината многу варира во текот на денот и ноќта, во различни времиња и локации. Ако осветленоста на репродукцијата на LED екранот е поголема од 60% на осветленоста на околината, јасно ќе почувствуваме непријатност во очите, што значи дека предизвикува светлосно загадување кај луѓето. Со користење на надворешен систем за собирање осветленост, осветленоста на околината може да се собере во секое време. Системот за контрола на екранот автоматски ја конвертира осветленоста на емитувањето погодна за околината преку софтвер со примање системски податоци.
2、 Технологија за корекција на сиви тонови на повеќе нивоа
Обичниот систем за прикажување користи 8-битна хиерархија на приказ во боја, што резултира со вкочанети бои во некои ниски сиви тонови и транзиции на бои. Исто така, може да предизвика непријатност со обоена светлина. Новиот систем за контрола на LED екран усвојува a 14 хиерархија на бит приказ во боја, значително ја подобрува тврдоста на боите во транзиција. Овозможете им на луѓето да чувствуваат нежни бои додека гледаат. Избегнувајте непријатност на луѓето со светлина.
3、 Разумен избор на локација за инсталација и разумно планирање на површината на екранот
Постои емпириски план за растојание на гледање, агол на гледање, и област на прикажување, додека истражувањето на слики има специфични барања за дизајн за растојанието на гледање на екранот и аголот на гледање. При дизајнирање на екрани, треба да се направат напори за да се исполнат барањата за дизајн и да се планира разумно.
4、 Избор и дизајн на содржина за репродукција
LED екраните се јавни медиуми, вклучувајќи ја и јавната благосостојба, рекламирање, и категории на индикатори. При изборот на содржината што ќе се репродуцира, мора да постигнеме договор со барањата на јавноста и да ја избегнеме психологијата на отфрлање, што е исто така важен аспект за спречување на загадувањето со светлина на екранот.
Важно е да се реши проблемот со загадувањето на светлината во LED екраните. Додека се користат технички средства и политики и прописи за минимизирање на светлосното загадување, исто така, неопходно е да се координираат потребите на огласувачите и психологијата на гледање на јавноста. Само со користење на LED екрани на разумен и научен начин тие можат да додадат сјај и боја на нашиот град!

Едношалтерско решение за ЛЕР видео wallидни контролери и додатоци, од предводена видео процесор ,картички на испраќачот, примање картички за напојување и LED модули.

Претплатете се

Претплатете се на нашиот најнов билтен за технолошки екран со дисплеј и добијте бонуси за следното купување

  Авторски права © 2020 | Сите права се задржани !

  0
   0
   Вашата кошничка
   Вашата количка е празнаВрати се во продавница