0
LED панел на екранот

Многу луѓе не знаат колку се соодветни ѕидовите со LED дисплеј во целосна боја за хотелските лоби при изборот на LED екран.
Приказот на хотелот се користи во лобито на хотелот, хотелска сала за свадбени банкети, хотелска сала за банкет, хотелска свадбена сала, хотелско лоби, и хотелски луксузни приватни соби. Екранот за прикажување е главно поделен на три вида: внатрешен фиксен екран, надворешен фиксен екран, и LED екран во целост во боја кој може да се изнајми за позадина на сцената. Внатрешните LED екрани со целосна боја главно вклучуваат p1.6, стр2.0, стр.2.5, стр3, стр4, и стр5, додека LED екраните за хотелски свадби користат p3, стр4, и стр5.
За областа на LED екрани во целосна боја, може да се одреди специфичната должина и ширина на екранот за прикажување, и може да се предложи подетален план за проценка на производството за екранот. Ако тоа е само груба област, се препорачува да се постави редовниот сооднос на сооднос од 4:3 или 16:9. Ова може да го направи соодносот на екранот покоординиран и ефектот на приказ посовршен. Изборот на спецификациите и моделите на екранот мора истовремено да ја земе предвид областа за производство и аудио-визуелното растојание на екранот.. P4 и P5 најчесто се користат во хотелите, ресторани, и изложби во затворени простории, еквивалентно на големите LED ТВ екрани. Тие исто така најчесто се користат како големи LED екрани за сценски позадини, и се користат како привремена сценска градба, изведби, и активности. Тие можат да се поправат со помош на задниот бандаж и рамки во јапонски облик. За погодност при ракување и транспорт, може слободно да се товари и истовари, или направени во кутии една по една, и поврзани според околината на лице место. Обично има железни и алуминиумски кутии, но има и воздушни кутии.
2. стр.2.5, p3 и p4 се модели на внатрешен LED дисплеј со висока дефиниција, кои вообичаено се користат за потребите на екранот со висока дефиниција во конференциските сали, Сала за предавање, изложбени сали, проекција и коридори. Тие се погодни за гледање на растојанија од над 3 метри и површина од над 4 квадратни метри.
Големината на целосниот LED екран во боја во лобито на хотелот мора да се одреди врз основа на локацијата и областа за инсталација. Сега, ЛЕР ја означува иднината како еден од важните начини градовите да ја покажат културата и индивидуалноста. Покрај тоа, во иднина, подобри креативни LED дисплеи ќе се користат во области како што е еколошката уметност, архитектонски изглед, и внатрешна декорација.

Едношалтерско решение за ЛЕР видео wallидни контролери и додатоци, од предводена видео процесор ,картички на испраќачот, примање картички за напојување и LED модули.

Претплатете се

Претплатете се на нашиот најнов билтен за технолошки екран со дисплеј и добијте бонуси за следното купување

  Авторски права © 2020 | Сите права се задржани !

  0
   0
   Вашата кошничка
   Вашата количка е празнаВрати се во продавница